Ohjelmaa päivitetään tapahtumapäivään asti.
Ohjelmaesitteitä saatavilla tapahtumaviikolla rajoitettu erä palvelupiste Kastellista (Raatihuoneenkatu 11, ma-pe klo 9-16) sekä Teatterin lipunmyynnistä
(Keinusaarentie 5, ma-pe klo 12-18).

 

Klo 15, portaikko

Muotokuvia läheltä ja kaukaa-näyttelyn avajaiset
Kettukin taidekokoelmasta kerättyjä muotokuvia tunnetuista henkilöistä. Näyttely on mukana Suomi 100v. juhlavuoden taidehaasteessa. Mukana muun muassa Palefacea, Eino Leinoa Irwiniä, Iisakki Kiemunkia. Näyttely jatkuu taidehaasteen mukana 100 päivää Suomen itsenäisyyspäivään saakka.

Klo 15 - 17, luokka 103

Tingatinga- taidepaja
Tule kokeilemaan ja tutustumaan afrikkalaiseen tingatinga-taiteeseen. Taidesuuntaus on saanut nimensä luojansa Edward Said Tingatingan mukaan, joka kuvasi lapsuuden maisemiaan tansanian maaseudulta omaleimaisella tyylillään. Tingatinga-taide saa inspiraationsa Afrikan monimuotoisesta luonnosta ja eläimistä.

Klo 15 - 17, luokka 109

Kotio-hankkeen työpaja
Maahanmuuttajanuorten kotoutumista taiteen avulla tukeva Kotio-hanke järjestää monipuolisen kulttuurityöpajan Taiteiden yönä. Luvassa on laulun sanojen tekemistä, teatterileikkejä ja maalausta, sekä hankkeen oppilaat esittävät muutaman oman kappaleensa työpajan alussa.

Klo 15.30, yläkerta

Ilolla ja innostuksella-näyttely
Setlementin Taidesuttarien näyttely esillä Kumppanuustalon yläkerrassa. Taidesuttarit on ikääntyville tarkoitettu taidekerho, jossa tehdään taidetta rennolla otteella. Taiteiden yönä osa Suttareista on paikalla esittelemässä teoksiaan, ja kertomassa lisää ryhmästä.

Klo 16 - 16.45, aula

Mickael Ekeghasin lauluesitys
Michael Ekeghasi, jota myös kutsutaan nimellä "ME", on nigerialainen laulaja ja lauluntekijä Hämeenlinnasta. Hän kilpaili The Voice of Finlandissa viime kaudella. Musiikin lisäksi, Michael pitää tanssimisesta ja ruoanlaitosta.

Klo 16.30 - 18, kellari

Kellarikierroksia Todellisuuspakolaisten kanssa
Kumppanuustalolla on vaihderikas historia takanaan. Talo on toiminut Hämeenlinnan ortodoksisena varuskuntakirkkona, ja siitä selkeimmin muistuttaa talon jykevä kellari. Tule tutustumaan kumppanuustalon historialliseen elämään taiteiden yönä kellarikierroksen merkeissä. Huom mukaan mahtuu rajoitettu määrä osallistujia!

Klo 17 - 19, luokka 109

Hoilaillen-laulukuoron laulu/musiikkityöpaja
Tervetuloa tutustumaan ja laulamaan monien kulttuurien Hoilaillen-ryhmään. Mukaan voi osallistua ilman aikaisempaa laulukokemusta. Hoilaillen ryhmässä jaetaan lauluja eri kulttuureista, opetetaan ja opitaan eri kieliä laulaen. Hoilallen-toimintaa hallinnoi monikulttuurinen osuuskunta TerraTori Osk ja kouluttajana toimii musiikin ammattilainen ja ryhmä kokoontuu säännöllisesti viikottain Kumppanuustalolla.

Klo 17 - 19, luokka 103

Keppihevos-työpaja
Keppihevosharrastus kasvattaa suosiotaan ja nyt on oiva hetki tulla mukaan tekemään omaa ratsuaan Kumppanuustalolle. Voit ottaa mukaan omat vanhat villasukkasi ja tuunata niistä mieleisesi keppihevosen. Mukaan voi tulla koko perheen voimin.

Klo 19 - 20, luokka 109

Runomatinea Säesilta
Sanataiteen yhdistys järjestää suositun runomatinean taas tänäkin vuonna. Mukaan kuuntelemaan ja osallistumaan iltaan ovat tervetulleita kaikki runoudesta kiinnostuneet. Runoja esittävät: Aino Krohn, Ilma Tahvanainen, Mikko Kurki ja Liisa Kojamo. Matinean päätteesi "Avoin mikrofoni", jossa yleisö voi lausua omia runojaan.

* Lisäksi aulassa pientä maksua vastaan hennatatuointeja. Mukana menossa myös senioriklovneja.
* Kahvila Pikkutori avoinna koko illan, varaathan käteistä.