Taiteiden yön ohjelmaa päivitetään nettisivuille tapahtumapäivään 26.8.2022 asti.

Taiteiden yön ohjelmat ovat yleisölle maksuttomia, ellei ohjelman kuvauksessa toisin mainita.


Silent Street Dance

Goodmanin aukio, klo 21.00

Yhteisöllinen Silent Street Dance starttaa klo 21 Goodmanin aukiolta, josta lähdetään vapaasti tanssien kohti Verkatehdasta.  Tanssijat ottavat kaupunkitilaan fyysisen kontaktin ja näyttäytyvät siinä uudella tavalla - yksin mutta yhdessä. Tanssimaan ovat tervetulleita kaikki taitoihin katsomatta. Tarvitset vain oman kannettava musiikkisoitimen ja kuulokkeet.  Silent Street Dancea on tanssittu Hämeenlinnan taiteidenyössä vuodesta 2013.


Taidetta ja tunnetta Paperihuoneella

Galleria Paperihuone ja grafiikan paja, Arvi Kariston katu 9, klo 18.00-21.00 (Galleria avoinna 12.00-21.00)

Galleria Paperihuoneella voi tutustua Meri Pauniahon sekä Ilma Tahvanaisen näyttelyihin, sekä tehdä itse taidetta osallistumalla klo 19.00 alkavaan yhteisöllisen akryylimaalauksen tai terapeuttisen mustelankamaalauksen tekemiseen. 

Paperihuoneella on myös tavattavissa Mama Magdalena klo 18.00-21.00, jolta saat oman tarottulkinnan pienellä korvauksella.


Ortodoksinen taiteiden yö

Hämeenlinnan ortodoksinen kirkko, Erottajakatu 2, klo 18.00-22.00.

Tervetuloa tutustumaan remontoituun kirkkoon, joka on omistettu Tihviniläiselle Jumalanäidin ikonille. Samalla on mahdollisuus herkutella vohvelibaarin vastapaistetuilla herkuilla, joita valmistetaan sekä makealla että suolaisella vaihtoehdolla.


Yhden illan galleria

Hallituskatu 19 as 7, klo 18.00-22.00.

Esillä Julianna Fillionin taidetta. Nauti kuppi kuumaa teetä, tutustu teoksiin ja tapaa itse taiteilijaa.


 Ökö Impro ja Tuomas Nikkanen

Lääninhallituksen talon sisäpiha, Hallituskatu 16, klo 19:00-19:45 ja 20:00-20:45.

 

Ökö Impro tuo hullunkurisen ja omalaatuisen huumorinsa historiallisen Hämeen Lääninhallituksen talon sisäpihalle. Ensimmäinen esitys klo 19 koostuu improvisoiduista lauluista ja kohtauksista, joiden pohjana ovat yleisön antamat ehdotukset.

Toisessa esityksessä klo 20 Ökö Impro luo 45 minuutin yhtenäisen lyhytnäytelmän, joka yhtä lailla rakentuu yleisön ideoiden ja ehdotusten pohjalta. Esiintymässä ovat Emppu Jurvanen, Henrietta Korvenoja, Roni Poussu, Samu Tolvanen sekä Eero Rantaniemi.  Molempia esityksiä säestää pianon takana Tuomas Nikkanen.