Taiteiden yön ohjelmaa päivitetään tapahtumapäivään 30.8.2019 asti.

Ohjelmaesitteitä saatavilla tapahtumaviikolla rajoitettu erä palvelupiste Kastellista (Palokunnankatu 16, ma–pe klo 9–16) sekä Kumppanuustalon aulasta (Kirjastokatu 1, ma–to 8–16 ja pe 8–15). 

Taiteiden yön ohjelmat ovat yleisölle maksuttomia ellei ohjelman kuvauksessa toisin mainita.


HÄMEEN LINNA

Kustaa III:n katu 6

avoinna klo 10–21

Vapaa pääsy koko päivän ajan

Opastukset

Suomeksi klo 10, 11, 13, 14, 15, 16 & 17. Englanniksi klo 10, 11, 14, 15 & 16. Ruotsiksi klo 11. Saksaksi klo 14.

Opastetuilla linnakierroksilla tutustutaan linnan historian vaiheisiin ja keskiaikaisiin huonetiloihin rakennuksen ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Ilmoittautuminen linnan museokauppaan.

Kolot ja kolkat -kierrokset, klo 17 & 18

Oletko aina halunnut päästä käymään linnan yleisöltä suljetuissa tiloissa? Miltä keskiaikaisia portaita pitkin kulkeminen tuntuu ja millainen näköala linnan korkeimmasta tornista avautuu? Ennakkoilmoittautuminen oheisen linkin kautta https://ssl.eventilla.com/event/mW51e

Bachia linnoissa
Kuninkaansali, klo 19

Nuorten muusikoiden barokkiyhtye soittaa Johann Sebastian Bachin kolme rakastettua ja syvällistä viulukonserttoa Hämeen linnan Kuninkaansalissa. Lotta Harju, Heidi-Annina Nikkilä ja Knuut Nissinen, viulu
Jusa Mankki, alttoviulu
Sahrami Huhtala, sello
Sofia Valli, cembalo

Juliste

Avoimet työpajat, klo 11–15

Linnan toisessa kerroksessa on tarjolla yleisölle avoimia työpajoja. Tule tekemään oma kohokuvioitu nahkainen kirjanmerkki tai mehiläisvahasta valmistettu kynttilä.

Näyttelyt

Linnan uudet perusnäyttelyt Linnan historia, Rikkauksien Häme -olohuone ja Asehuone ovat avautuneet yleisölle kesän aikana ja ovat avoinna myös Taiteiden yön aikana.

HISTORIALLISTA UHKAPELIÄ 

Hämeen Wanhan Linnan Killan elävöittäjät opastavat yleisölle leikkimielisiä historiallisia uhkapelejä, muun muassa Biribiä Hämeen linnassa 30.8. kello 18–20.  Pelituokio on maksuton ja sopii koko perheelle.
 

VANKILA

avoinna klo 10–21

Vapaa pääsy koko päivän ajan

Opastukset

Suomeksi klo 12, 15 & 18. Englanniksi klo 14.

Kierroksilla kierretään Suomen ensimmäisen sellivankilan tiloissa ja tutustutaan rakennuksen yli satavuotiaaseen historiaan.

Kahlitut-tanssinäytös klo 18:45

Hämeenlinnan Tanssi- ja liikuntakeskuksen Indiko 9 -ryhmä esittää Vankilan keskikäytävällä Kahlitut-nimisen tanssiesityksen.

Näyttelyt

Vankilan toisen kerroksen Galleriassa on esillä Vanajan vankilan vankien tekemää taidetta sekä entisten vankien ja vartijoiden tarinoita museon vankila-ajoilta.