Taiteiden yön ohjelmaa päivitetään  nettisivuille tapahtumapäivään 26.8.2022. asti.

Taiteiden yön ohjelmat ovat yleisölle maksuttomia, ellei ohjelman kuvauksessa toisin mainita.


Ohukainen ja Paksukainen -lyhytelokuva Vankilamuseossa, Vankilamuseo, Kustaa III:n katu 8, klo 18.00, 19.00 ja 20.00.

Huom: Vankilassa esitettäviin elokuvanäytöksiin tulee varata maksuton ennakkolippu, joka esitetään Vankilaan saavuttaessa. Vankila on avoinna vain elokuvalipun lunastaneille. Ennakkolippujen varaus osoitteessa: https://ssl.eventilla.com/event/552Ae

Vangit (The Hoose-Gow, USA 1929). Päärooleissa Stan Laurel ja Oliver Hardy. Ohjaus Hal Roach. 20 min. S. 16 mm. Vapaa pääsy.

Kino Tavast ja Vankilamuseo järjestävät yhdessä kolme pääsymaksutonta näytöstä Stan Laurelin ja Oliver Hardyn tähdittämästä hupailusta Vangit (The Hoose-Gow, 1929) ensimmäisessä kerroksessa klo 18, 19 ja 20. Näytöksen jälkeen voi jäädä kiertelemään vankilamiljööseen seuraavaan näytökseen saakka. Vankila suljetaan klo 21.00. Näytökseen mahtuu enintään 30 henkilöä.

Esityspaikkaan sopien Ohukainen ja Paksukainen päätyvät vankilaan, mistä syntyy tuttuun tapaan melkoisen poriseva soppa… Tervetuloa viihtymään ja nauramaan ajattoman tilannekomiikan äärelle!


Tuntematon mestari -elokuva Hämeen linnassa, Hämeen linnan luentosali,  Kustaa III:n katu 6, klo 18.00.

Kino Tavast ja Hämeen linna järjestävät yhdessä pääsymaksuttoman näytöksen Klaus Härön draamasta Tuntematon mestari (2018) Hämeen linnan luentosalissa (1. kerros). 91 min. S. Päärooleissa Heikki Nousiainen, Pirjo Lonka ja Amos Brotherus.

Ikääntyvä taidekauppias Olavi Launio suunnittelee eläkkeelle jäämistä. Hänen Helsingin Bulevardilla sijaitseva taidekauppansa on nähnyt parhaat päivänsä. Olavi on alistumassa kohtaloonsa, kun hän sattumalta näkee taidehuutokaupassa taulun, jota epäilee paljon lähtöhintaansa arvokkaammaksi. Taidediilerin vaistot heräävät ja Olavi päättää lähteä viimeiselle keikalle ansaitakseen kunnon eläkerahat ja kollegoidensa arvostuksen.

Näytökseen mahtuu enintään 60 henkilöä.