Taiteiden yön ohjelmaa päivitetään  nettisivuille tapahtumapäivään 25.8.2023. asti.

Taiteiden yön ohjelmat ovat yleisölle maksuttomia, ellei ohjelman kuvauksessa toisin mainita.


Taiteden yö Hämeen linnassa, Kustaa III:n katu 6, klo 18.00-21.00.

Hämeen linnan museokahvila palvelee Taiteiden yön asiakkaita klo 18-21.

Opastettu linnakierros klo 18 ja 20. Opastettu kierros kestää noin 45 minuuttia. Kierroksella vieraillaan päälinnan I ja II kerroksessa ja kuullaan elämästä linnassa keskiajalla ja uuden ajan alussa sekä tietysti siitä, miksi linna on rakennettu juuri tälle paikalle ja mitä kaikkea se on ollut läpi vuosisatojen. Osallistujamäärä enintään 20 henkilöä/opastus.

Naisvankilakierros klo 18.30. Naisvankilakierroksen kesto on noin 1 h 15 min. Kierros ei sovellu pienille lapsille sisältönsä vuoksi. Hämeen linnassa sijainneesta naisvankilasta ei ole näkyvissä merkkejä, mutta opastuksella naisvankila-aikaa havainnollistetaan valokuvin ja kertomuksin. Osallistujamäärä enintään 20 henkilöä.

Näyttelyopastus Metsien kuninkaalliset -näyttelyssä klo 19.15 ja 20.15. Opastus kestää noin 30 minuuttia. Opastuksella pääosassa ovat metsiemme kuninkaalliset eli karhu, hirvi, susi ja ilves. Osallistujamäärä enintään 20 henkilöä/opastus.

 


Taiteiden yö Vankilassa, Kustaa III:n katu 8, klo 18.00-21.00.

Esitykset klo 18.00, 19.00 ja 20.00.

Kino Tavast ja Vankilamuseo järjestävät yhdessä kolme pääsymaksutonta näytöstä, jossa esitetään James Parrottin ohjaama Yöpöllöt (Night Owls, 1930), jota tähdittävät Stan Laurel ja Oliver Hardy. Elokuvan pituus on 20 minuuttia.

Asiakkaat (max. 30 hlöä) pääsevät sisälle Vankilaan noin 10 minuuttia ennen näytöksen alkamista. Näytösten aikana Vankilaan ei päästetä muita asiakkaita. Näytöksen jälkeen elokuvalipulla voi jäädä kiertelemään vankilamiljööseen seuraavan näytöksen alkuun saakka. Vankila suljetaan Taiteiden yönä klo 21.00.

YÖPÖLLÖT
Poliisipäällikkö moittii alaistaan laiskuudesta, tätä uhkaa erottaminen, ellei tämä pian saa jotakin näkyvää aikaan. Konstaapeli ei halua potkuja, vaan keksii ovelan juonen. Hän yllättää Stan Laurelin ja Oliver Hardyn nukkumasta puistonpenkiltä ja värvää nämä avukseen. Näiden on murtauduttava poliisipäällikön kotiin ja oltava ryöstävinään arvoesineitä. Konstaapeli ilmestyisi paikalle sankarina. Pakon edessä Stan ja Ollie suostuvat. He menevät päällikön talolle, mutta murto ei ota onnistuakseen.

Huom: Näytökseen mahtuu enintään 30 henkilöä kerrallaan.

Vankilassa esitettäviin elokuvanäytöksiin tulee varata maksuton ennakkolippu, joka esitetään Vankilaan saavuttaessa. Vankila on avoinna vain elokuvalipun lunastaneille. Liput tulevat varattaviksi 15.8.2023 klo 15.00 osoitteessa;

https://ssl.eventilla.com/event/Y7YKl