Taiteiden yön ohjelmaa päivitetään nettisivuille tapahtumapäivään 25.8.2023 asti.

Taiteiden yön ohjelmat ovat yleisölle maksuttomia, ellei ohjelman kuvauksessa toisin mainita.

 


Ikimetsä-galleria näyttelyavajaiset, Palokunnankatu 20 b , klo 17.00 alkaen.

Taidenäyttelyn avajaiset Ikimetsä-gallerialla huomenna taiteiden yössä klo 17 alkaen!

 


Blassic's Djt Birgerissä, Raatihuoneenkatu 5, klo 19.00 alkaen.

Blassic’s DJ’s klo 19.00 alkaen!

 


Ravintola Kaima, Raatihuoneenkatu 13, klo 18.00-22.00.

Klo 18-19 katusoittokokoonpano Katugaanit trio

klo 20 alkaen Yö-yhtyeestä tunnettu Jay Lewis

 


Taiteiden yö kirkkokonsertti Hämeenlinnan kirkossa, Kirkkorinne 2,  klo 17.00 - 20.30.

Klo 17 Vesper
Klo 18 Urkumusiikkia
Klo 19 Konsertti: Argentiinalainen kitara, Janne Lehtinen
Klo 20 Kompletorio
Seppänen Sonja, Seppänen Heikki, Savimäki Ismo, Punkeri Juho

 

Taiteiden yön matkaikonityöpaja Reskan Kulmassa, Raatihuoneenkatu 19, klo 18:00
Taiteiden yön matkaikoni työpaja Reskan Kulmassa.
Vapaaehtoinen maksu Kirkon Ulkomaanavulle.
Ohjaajana Marja Vainikka, Paula Harju ja vapaaehtoisia.


Mukaan tuu Spektrin Taiteiden Yöhön 25.8.!  Suomen Kasarmi 8e 11, (kulku Eureninkadun puolelta, pysäköinti ympäröivillä kadunvarsilla), klo 18.00-22.00

Spektrin Taiteiden Yössä pääset katsomaan, kuulemaan ja halutessasi osallistumaan illan esityksiin! Tunnin välein pyörähtää käyntiin varjoteatterilla höystetty improvisaatioshow, jonka kulkuun pääset vaikuttamaan itse! Pianistina on upea Saila Märkjärvi, ja ohjelmasta vastaavat Spektrin opettajat. Esitysten välissä on Spektrillä jo tutuksi tullut Open Mic. Halukkaat pääsevät esittämään oman bravuurinsa oli se sitten laulua, runonlausuntaa, improa tai vaikkapa tanssia. 

Pääset myös jättämään verannalla kädenjälkesi yhteiseen taideteokseen, joka ripustetaan myöhemmin Spektrin seinälle! 

Esityksestä voit nauttia pienen suolaisen kera: hot dogeja, limua ja poppareita myyvät keittiössämme Spektrin aikuisten musateatterilaiset. Meiltä löydät myös maskeerajan tekemässä glittermeikkejä muutaman euron hintaan. 

 

Ohjelma:

18:00 Ovet auki! Hot Dogeja, limua ja poppareita! Glittermeikkipiste

18:15 Show time! 

18:35 Open Mic ja yhteistaideteos

19:15 Show time! 

19:35 Open Mic ja yhteistaideteos

20:15 Show time! 

20:35 Open-Mic ja yhteistaideteos

21:15 Show time! 

21:35 Open Mic ja yhteistaideteos

 


Capoeiraesitys,  Goodmanin aukio, klo 19.30-19.50.

Capoeira on vauhdikas brasilialainen taistelulaji, johon kuuluu myös musiikki ja akrobatia. Laji on täynnä energiaa, elämäniloa ja yhteisöllisyyttä. Respeite Capoeira ry:n eri ikäiset harrastajat esittelevät taitojaan kauppakeskus Goodmanin edessä Tulliaukiolla klo 19.30-19.50.

 


Kassun Jamit Taiteiden yössä, Juliuksen Olohuone, Kasarmikatu 4, klo 20.00-23.55.

Perinteiset Taiteiden yön jamit Juliuksen Olohuoneella. Kaikki soittamaan, laulamaan, tanssimaan, runoilemaan, tai tule esittämään mitä vain taidetta keksitkään!


 

Palanderin talon Taiteiden yö, Linnankatu 16, klo 18.30-21.00. 

Hämeenlinnan kaupunginmuseo pitää ainutlaatuisen museokohteen, Palanderin talon, auki poikkeuksellisesti Taiteiden yönä. Oppaiden sijaan taloa pitävät auki museoamanuenssit. Talossa saa kiertää illan aikana vapaasti 1800-luvun hengestä nauttien, opastettujen kierrosten sijaan. Avaamme talon ovet yleisölle klo 18:30-21:00.


Taiteiden yö Nooran Viinibaarissa, Raatihuoneenkatu 8, klo 18.30.

Laulaja/lauluntekijä Anna-Miina esittää intensiivistä ja raikasta suomenkielistä musiikkia. Anna-Miina kirjoittaa kerroksellisia kappaleita, joiden aihepiirit löytyvät elämän ja ihmissuhteiden kiemuroista. Vahvoihin lyriikoihin ja mielenkiintoisiin harmonioihin nojaava tuotanto on vaihtoehtopoppia, jossa löytyy vivahteita folkista, laulelmasta ja jazzista. Pianossa Maria Reikko.

 


Museo Skogsterin Taiteiden yö,  Museo Skogster, Raatihuoneenkatu 8, klo 16.30-22.00.

Museo Skogsterin Taiteiden yössä saatat joutua heittämään tutkimusmatkailijan hatun päähän tai päästämään sisäisen Jane Fondasi valloilleen. Museo tarjoaa ainutlaatuisen illan yhdistämällä musiikkia, mielenkiintoisia esineitä eri vuosikymmeniltä ja -sadoilta ja keskustelua kulttuurista ja museon tulevaisuudesta.

Taiteiden yö luo kaupungin kulttuurin näyttämöksi – mitä otollisin aika keskustella sen tulevaisuudesta. Järjestämme Taiteiden yönä Svengaava 60-luku näyttelyssä klo 16:30 alkaen keskustelutilaisuuden museon tulevaisuuden näkymistä. Keskustelua moderoi museokehityksen asiantuntija Timo Kukko. Keskusteluun kutsutaan kaikki hämeenlinnalaiset!

Yläkerrassa Museo Skogster svengaa täydellä voimalla. Svengaava 60-luku -näyttely vie sinut takaisin aikaan, jolloin rautalanka soi ja kampaukset olivat korkeimmillaan. Näyttelyssä jumpataan kepeästi ja ripeästi (n. 20 min, max. 15 hlöä kerrallaan) 60-luvun suomihittien tahdissa klo 18.30, 19.30, 20.30 ja 21.30. Tule heittäytymään vielä kerran menneiden vuosikymmenten rytmien vietäväksi!

Taiteiden yönä myös kaupunginmuseo juhlistaa 111-vuotista taivaltaan. Viimeistä viikonloppua auki olevan Museo111-näyttelyn esineiden takaa löytyy mitä mielenkiintoisimpia tarinoita. Näyttelyyn järjestetään vartin mittaisia esittelypyrähdyksiä tasatunnein klo 18, 19, 20 ja 21. Lähtö opastuksille kassalta. Yhdelle kierrokselle mahtuu 15 henkilöä. 

 


Silent Street Dance, Lähtö Goodmanin aukiolta klo 21 keskustan läpi Verkatehtaalle

Yhteisöllinen Silent Street Dance starttaa klo 21 Goodmanin aukiolta, josta lähdetään vapaasti tanssien kohti Verkatehdasta.  Tanssijat ottavat kaupunkitilaan fyysisen kontaktin ja näyttäytyvät siinä uudella tavalla - yksin mutta yhdessä. Tanssimaan ovat tervetulleita kaikki taitoihin katsomatta. Tarvitset vain oman kannettava musiikkisoitimen ja kuulokkeet.  Silent Street Dancea on tanssittu Hämeenlinnan taiteiden yössä jo vuodesta 2013.

 


RaamiDamit, Raatihuoneenkatu 4, klo 15.00-21.00.

RaamiDaameilta saa kehysvalinta vinkkejä ja opastusta kehystämiseen taiteiden yönä 15-21.
Taidekehystäjä Anu neuvoo, opastaa ja kertoo miten kehys valitaan teokselle ja miten väärillä materiaaleilla voi tuhota teoksen.

klo 15-19 Juhani Heinemaa  soittaa Gramofonilla  salonkimusiikkia RaamiDaamien edustalla.

klo 16-18 Taiteilija tapaaminen. Anne Malin paikalla Galleria RaamiDaameissa Taiteiden yönä 16-18.
Hän esittelee näyttelyään ja nyt on tilaisuus tutustua kuvataiteilijaan.

klo 16 -18 Markku piirtää postikortteja

klo 16 -19 One-line-draw, blindfolded
Eira Lähteinen piirtää yhdellä viivalla muotokuvasi.

klo 17-19 Näin tehdään postikortti! Markku Sarastamo näyttää miten postikortti syntyy ja turisee tuttavallisia. Tule tapaa maan karismaattinen taiteilija ja tutustu postikortin tekoon.

 


Oskarin Rumpujamit, Luomu-kauppa Inkiväärin edustalla kadulla, klo 18-19

Oskari saapuu pääkaupunkiseudulta sähkörumpuineen esiintymään Hämeenlinnan Taiteiden yöhön!

 

Tanssitaiteilijat Taiteiden yössä, Raatihuoneenkatu 4, klo 16.00-18.00

Tavattavissa olevat tanssitaiteilijat Salla Nieminen ja Vilja Hynninen kuuntelevat kadulla vierailijoiden tarinoita ja tanssivat heille takaisin vastauksensa. Tule ja kerro tanssijoille jotain!

 


Eetu Päivinen, Tanssiesitys, Raatihuoneenkatu 4, klo 18.00.

Eetu Päivinen esiittää tanssiesityksensä Raatihuoneenkadulla Taiteiden yön illassa klo 18.00.

 


Käsityöläisiä ja pienmyyjiä katukojuillassa, Raatihuoneenkatu 4, klo 16.00-20.00.

Käsityöläisiä ja pienmyyjiä myymässä tuotteitansa basaarilla Raatihuoneenkatu 4.


Laylok/Lady's Look Korusarja, Raatihuoneenkatu 4, Basaarialue

Tule, näe, koe, iloa elämään! Laylok myy kotimaisia koruja mm. hopeasta, kivistä ja koruista! Sirpa Palviainen toivottaa kaikki tervetulleeksi korumyyjäisiin.

 


Galleria Paperihuoneen taidenäyttely ja taiteilijatapaaminen, Arvi Kariston katu 9, klo 13.00-20.00.

Galleria Paperihuoneella on tavattavissa  taiteen tohtori, keraamikko Mirja Niemelä. Hän esittelee Gladoniat -näyttelynsä taidekeramiikkaa. Näyttelyssa olevien teosten taustalla on useita lasite- ja pintakokeita, joilla taiteilija tutkii tunnelmaa, tekstuuria, värejä sekä lasitteen kiiltoa.
Grafiikanpajalla on tavattavissa Paperihuone ry jäsentaiteilija Leena Mäki-Ketelä. Hän esittelee näyttelynsä Flow tilasta tilaan teoksia.
 
Galleria avoinna klo 13-20, taiteilijatapaamiset klo 18-20.
 

Taidehalli Häme, Hallituskatu 14, klo 19.00-22.00.

Jukka Korkeila: Mene ja tunnusta syntisi maalaukselle

Tervetuloa tutustumaan Jukka Korkeilan 25.8. avautuvaan Mene ja tunnusta syntisi maalaukselle -taidenäyttelyyn! Hämeenlinnalaislähtöisen, mutta nykyään pääosin Saksassa (Glauburg-Stockheim & Berliini) ja Helsingissä työskentelevän Korkeilan (s. 1968) matkalaukkunäyttely keskittyy moniulotteisesti matkantekoon:

"Näyttelyni kuvastaa matkantekoa, peilauksia minusta ja maailmasta, ohi kiitäviä ajatuksia ja hämmennyksiä, joista en aina tiedä mitä ne tarkoittavat tai mihin ne ovat menossa. Jokainen näyttely on väliselonteko matkasta, joka jatkuu. – –  Matkanteko on tärkeämpää kuin lopputuloksen saavuttaminen tässä kodittomuuden maailmassa, missä me olemme vain vieraina. Kaikki päättyy kuitenkin kotiin, rakkauden valoon ja maailma unohtaa meidät."

– Jukka Korkeila

Taidenäyttelyn lisäksi myös Hallituskatu 14:n tiloissa toimiva Taidelainaamo on auki yleisölle aina klo 22 saakka. Nähdään siis Taiteiden yönä!

 


Wetterhoffin värikarnevaalit,  Wetterhoffin talo, klo 15.00-20.00.

Lankavärjärit valloittavat Wetterhoffin myymälän ja saapuvat paikalle upeiden, käsinvärjättyjen lankojen kanssa. Café Hoffissa tunnelmoi ja musisoi Valoa-bändi klo 18.00.

 


Vanai Bistro & Bastu, Mensanaukio 4, klo 20.00-23.00.

Vanain Bistro & Bastussa luvassa tulinäytöksiä, musiikkia ja tanssia kun Flowart-ryhmä Firebabes esiintyy ravintolan terassilla. Esitykset klo 21.30 ja klo 22.45.

 


Käsityötalo Willa Vaskin Taiteiden yö, Raatihuoneenkatu 13, Keskustalon kauppapiha, klo 17.00-21.00.

Willa Vaskin Taiteiden yö järjestetään nyt ensimmäistä kertaa uudessa paikassa, aivan keskustan ytimessä. Käynti Keskustalon sisäpihalle on esteetön. Pääset tapahtumaan Raatihuoneenkadun puolelta sekä myös Palokunnankadulta!


Kauppapihalta löytyy perinteinen Willan Wohvelikahvila virvokkeineen, sisällä oleva kahvila Vaski palvelee myös koko illan.

Galleria Willassa näyttely Tatu Tuominen: Rakennelmia ja luontoa & Katjastinan Kuvakudelmat

Musiikista vastaa meille tuttu KAIKULUOTAIN duo.

Voit ottaa osaa "PEHMEYTTÄ BETONIIN"-haasteeseen yhteisellä teoksella, sopii myös lapsille! Kaikenäikäisille piirrustus/askartelunurkkaus & ruutuhyppelyä yhdessä lapsen kanssa!

Lämpimästi Tervetuloa.

 


Katuperformanssi Madame Rouge esityksellään Person de Spesialistique dans la rue, klo 19.00.

Madame Rouge esiintyy katuperformanssillaan keskustan torilla klo 19.00.

Esityksen kesto n. 10min.

 


Taiteiten yö Hämeenlinnan Ortodoksisella kirkolla, Erottajakatu 2, klo 18.00-22.00.

  • klo 18 ja 19 kirkon esittely, kesto n.15min. Esittelyt alkavat kellonsoitolla.
  • klo 20 kiitosakatistos luomakunnalle
  • klo 21.45 rukouspalvelus
  • pop-up kahvilasta saatavilla edulliseen hintaan borsch-keittoa (myös vege) ja aitoja karjalanpiirakoita, jälkkäriksi vohveleita. Kahvila avoinna klo 18-21.45.
  • tapahtuman aikana paikalla ikoninmaalari ja käspaikan tekijä esittelemässä työskentelyään 
  • jumalanpalveluksissa kaikki saavat laulaa kuoron mukana